ua en ru

У Німеччині засудили тиск влади України на КПУ

Під час зустрічі з лідером Компартії України, керівником фракції КПУ у Верховній Раді Петром Симоненком заступник голови фракції партії Лівих Німеччини в Бундестазі Вольфганг Герке особливо підкреслив, що Ліві Німеччини жорстко засуджують гоніння нової української влади на комуністів і спроби незаконно заборонити парламентську партію, передає прес-служба КПУ.

На думку Лівих Німеччини, яке озвучив Герке, новообраний Президент України повинен віддавати собі звіт, що незаконну заборону КПУ - це виклик демократичним європейським цінностям, а наслідки такого кроку можуть привести до поглиблення політичної кризи всередині країни і підірве репутацію України на міжнародній арені.

Крім того, Герке засудив збройні захоплення офісів КПУ різними загонами самооборони і відсутність належної реакції з боку правоохоронних органів на протиправні дії бойовиків.

"Це неприпустимо в цивілізованій країні", - сказав Герке.

На закінчення зустрічі, він від імені Лівих Німеччини висловив повну підтримку КПУ та її лідеру та пообіцяв, зі свого боку, всемірну допомогу в боротьбі з політичними репресіями щодо комуністів України і тих, хто сповідує ліві погляди.

За словами Герке, Європа вже перехворіла подібними заборонами та сподівається, що Україна не буде повторювати подібні фатальні помилки.