ua en ru

У Фінляндії хокейні вболівальники в День незалежності влаштували безлади

У фінському м. Тампере 28 людей були затримані в результаті заворушень, влаштованих членами організації "Киакковиерас" ("Хокейні гості) на офіційному заході з нагоди Дня незалежності країни. Про це повідомив сайт місцевої телекомпанії.

Як повідомляється, поліція була заздалегідь поінформована про намір організації провести альтернативний захід на ринковій площі Таммелантори в противагу президентській прийому в палаці "Тампере-тало". На площі зібралося близько двохсот людей, багато з яких були одягнені в хокейну форму або в маски з особою легенди фінської хокею Тімо Ютилы. Гуляння швидко переросли в демонстрацію протесту, юрба рушила в напрямку "Тампере-тало", розбиваючи по дорозі скла. Деякі учасники безуспішно намагалися підпалити фінський прапор. Поліції довелося застосувати сльозогінний газ і виставити загородження, щоб припинити безлади. Двоє поліцейських госпіталізовані з легкими пораненнями.

День незалежності Фінляндії відзначається 6 грудня 1917 р., коли парламент країни схвалив Декларацію незалежності. До цього Фінляндія входила до складу Російської імперії на правах автономії.