ua en ru

В Феодосійській затоці знешкодили авіабомбу та торпеду часів ВВВ: 1000 людей були евакуйовані

В акваторії Феодосійської затоки вчора, 30 серпня 2013 р., знешкодили авіабомбу та торпеду часів Другої світової війни. На час операції більш ніж 1000 людей були евакуйовані, передає прес-служба ДержНс в АР Крим.

Так, 27 серпня надійшло повідомлення про те, що в акваторії Чорного моря в районі мису Іллі знайдено вибухонебезпечний предмет, схожий на торпеду. По прибуттю на місце піротехніки ідентифікували вибухонебезпечний предмет як торпеду часів Великої Вітчизняної війни радянського виробництва. При подальшому обстеженні на відстані 60 м від берегової смуги навпроти центральної набережної Феодосії на глибині 4 м було знайдено ще одну небезпечну знахідку - авіаційну бомбу вагою 250 кг. Місця знахідок та прилегла територія були негайно оточені та знаходилися під охороною співробітників МВС.

Оскільки дані предмети знаходилися занадто близько від берега, підрив на місці був неможливий. Тому було прийнято рішення транспортувати їх в безпечне місце і там знищити.

Щоб уникнути жертв та постраждалих на період знищення вибухонебезпечних предметів 30 серпня було обмежено доступ водних транспортних засобів в акваторію Феодосійської затоки від мису Іллі до бухти №6, оточено район проведення робіт та проведено евакуацію більш ніж 1000 людей, які знаходились в районі берегової смуги Феодосійського морського порту.

Фахівці спеціального морського загону за допомогою понтонів підняли небезпечні знахідки, транспортували їх на глибину 15-20 м за мис і там знищили.

Загалом в операції брали участь більш ніж 20 чоловік особового складу ДержНС, співробітники МВС, швидкої допомоги. Роботи тривали понад 5,5 годин. Жертв і постраждалих немає.

Нагадаємо, на початку серпня 2013 р. у Вінницькій області на полі поблизу об'їзної дороги та двох автозаправних станцій було знайдено німецьку авіабомбу часів Великої Вітчизняної війни.