ua en ru

У ЄС вітають підписання угоди з врегулювання кризи в Україні

У ЄС вітають підписання угоди з врегулювання кризи в Україні.

Європейські політики вітають підписання угоди з врегулювання кризи в Україні Президентом України Віктором Януковичем і лідерами опозиції Арсенієм Яценюком, Віталієм Кличком та Олегом Тягнибоком.

"Я вітаю угоду, досягнуту між урядом і опозицією в Україні. Угода є необхідним компромісом для того, щоб запустити політичний діалог, що пропонує єдиний демократичний і мирний вихід з кризи, яка вже принесла дуже багато страждань і кровопролиття для всіх сторін", - йдеться в заяві глави Європейської Ради Хермана ван Ромпея.

При цьому він зазначає, що тепер на всіх сторонах лежить відповідальність по втіленню цих слів в дії заради майбутнього України, а ЄС зберігає готовність підтримувати Україну.

"Міністри закордонних справ Франції, Німеччини та Польщі вітають підписання угоди з врегулювання кризи в Україні, дякують всім сторонам за проявлену мужність і відданість угоді і закликають до негайного припинення насильства і протистояння в Україні", - йдеться в повідомленні прес-служби німецького уряду.

Також підписання угоди у своєму Twitter привітав міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.

"Новий уряд з новими силами має тепер вирішити також величезні економічні труднощі", - написав Більдт.

При цьому він зазначає, то як і раніше важливо, щоб винні у вбивствах і порушення прав людини в Україні були притягнуті до відповідальності, а також вітає глав МЗС Німеччини, Франції та Польщі з успішним проведенням переговорів в Києві, які сприяли підписанню угоди.

"Вітаю домовленість про дострокові вибори в Україні, коаліційний уряд і конституційну реформу. Вітаю цілеспрямованість всіх сторін і міністрів ЄС. Насильство має припинитися", - написав президент Європарламенту Мартін Шульц у своєму Twitter.

Нагадаємо, сьогодні близько 16:00 Президент України Віктор Янукович і лідери опозиції Арсеній Яценюк, Віталій Кличко і Олег Тягнибок підписали угоду щодо врегулювання кризи в Україні.