ua en ru

У Єнакієвому в результаті витоку вуглекислого газу на ЄМЗ постраждали 4 людини

На "Єнакіївському металургійному заводі" (ЄМЗ) в результаті витоку вуглекислого газу постраждали чотири людини. Про це йдеться на сайті Єнакієвської міськради.

"8 серпня орієнтовно о 14:00 в конвертерному цеху стався випадок виробничого травматизму з двома слюсарями-ремонтниками ЄМЗ. У ході виконання ремонтних робіт при розтині гідравлічного затвора установки попереднього охолодження робітники отримали отруєння вуглекислим газом. Постраждалі госпіталізовані на кареті "швидкої допомоги" в міську лікарню Єнакієве. Також до лікарні направлені двоє працівників з підрядної організації, які першими прийшли на допомогу постраждалим", - йдеться в повідомленні міськради.

На підприємстві створена комісія з розслідування даного випадку травматизму, до якої увійшли інспектор Держгірпромнагляду Донецької області, технічний інспектор праці профспілкової організації металургів і гірників України в Донецькій області, представники Фонду соціального страхування, служби охорони праці ЄМЗ та профкому заводу. До розслідування залучено органи міської прокуратури та міліції Єнакієва. Санітарною службою заводу організовані профілактичні заходи.