ua en ru

В економіку Криму в 2012-2013 рр. вкладено 26,5 млрд грн капітальних інвестицій

В економіку Криму в 2012-2013 рр. вкладено 26,5 млрд грн капітальних інвестицій і 420 млн дол. іноземних інвестицій. Про це повідомила міністр економічного розвитку і торгівлі АРК Світлана Верба на засіданні Кримського експертного клубу, передає прес-служба Радміну АРК.

За інформацією міністра, в даний час у Криму реалізується 87 інвестиційних проектів загальною кошторисною вартістю 11,7 млрд дол.. Крім того, реалізується 57 проектів міжнародної технічної допомоги.

"За останні два роки в Криму багато зроблено щодо створення європейських умов для роботи інвесторів. Бізнес бачить цю роботу і йде назустріч. Сьогодні Крим - регіон з низьким рівнем ризиків, в економіку якої вигідно вкладати", - підкреслила Верба.

Міністр нагадала, що 6 листопада Президент України підписав закон про інвестиційну діяльність, який створює додаткові стимули для притоку капіталу в економіку Криму. Крім того, Рада міністрів розробив ініціативи по внесенню змін до Податкового та Митного кодексів в частині надання пільг інвесторів.

"Позиція голови Ради міністрів принципова: соціально відповідальний бізнес, який готовий розвивати економіку Криму, треба підтримувати", - підкреслила вона.