ua en ru

У Єгипті поновилися зіткнення між демонстрантами та силами безпеки

У кількох містах Єгипту, в тому числі в Каїрі, почалися нові сутички прихильників руху "Брати-мусульмани" з поліцією, повідомляє агентство Reuters.

Заворушення сталися в ході мітингів прихильників екс-президента країни Мохаммеда Мурсі. У Каїрі кілька тисяч людей, які підтримують рух "Брати-мусульмани", організували ходу з передмістя Маадія у бік мечеті Рабаа аль-Адавейя, поруч з якою влітку 2013 р. перебував один з наметових таборів опозиціонерів.

Серйозні заворушення почалися в Єгипті наприкінці червня 2013 р. 3 липня був повалений президент-ісламіст Мурсі. З тих пір екс-глава держави перебуває під арештом. Прихильники Мурсі продовжують вимагати його звільнення і повернення до влади. Внаслідок цього 14 серпня силові структури розігнала мітингувальників у наметових таборах прихильників Мурсі. Тоді загинули, за різними даними, до 1 тис. осіб.

12 вересня стало відомо, що адміністрація тимчасового Президента Єгипту Адлі Мансура продовжив режим НС у країні щонайменше до середини листопада 2013 р.