ua en ru

У Єгипті під час зіткнень з поліцією загинув один демонстрант

В ході протистояння прихильників руху "Брати-мусульмани" з органами правопорядку в Каїрі загинув щонайменше один протестуючий, передає Reuters.

Зіткнення почалися увечері 4 жовтня в ході демонстрації кількох тисяч людей на підтримку екс-президента Єгипту Мохаммеда Мурсі. Вони мали намір пройти маршем з передмістя Маадія у бік мечеті Рабаа аль-Адавия, поруч з якою влітку 2013 р. перебував один з наметових таборів опозиціонерів.

Пізніше мітингувальники, прямуючи з різних кінців столиці, зібралися на площі Тахрір, яка потім була оточена поліцією.

Спочатку на площі був застосований сльозогінний газ, а потім бронемашини. За непідтвердженою інформацією, один з бронеавтомобілів пустив кулеметну чергу в бік натовпу, в результаті чого був застрелений як мінімум один з протестувальників.

Серйозні заворушення почалися в Єгипті наприкінці червня 2013 р. 3 липня був повалений Президент-ісламіст Мурсі. З тих пір екс-глава держави перебуває під арештом. Прихильники Мурсі продовжують вимагати його звільнення і повернення до влади.

Внаслідок цього 14 серпня силові структури розігнала мітингувальників у наметових таборах прихильників Мурсі. Тоді загинули, за різними даними, до 1 тис. осіб.

12 вересня стало відомо, що адміністрація тимчасового Президента Єгипту Адлі Мансура продовжив режим НС у країні щонайменше до середини листопада 2013 р.