ua en ru

У Єгипті суд засудив до страти 188 членів "Братів-мусульман"

У Єгипті суд засудив до страти 188 членів "Братів-мусульман" Джерело фото:twitter.com/Новости Украины
Єгипетський суд у минулий вівторок засудив до смертної кари 188 членів забороненої в країні організації "Брати-мусульмани".

Єгипетський суд у минулий вівторок засудив до смертної кари 188 членів забороненої в країні організації "Брати-мусульмани".

Тепер свою думку з приводу вироку повинні висловити вищі релігійні авторитети Єгипту, повідомляє Associated Press.

Засуджені звинувачуються у вбивстві 11 поліцейських, що стався в 2014 р. під час заворушень у місті Кердаса (на захід від Каїра), який вважається оплотом войовничого ісламізму. Вони були визнані винними у вбивстві поліцейських, нанесенні збитку поліцейської дільниці, стрільби по поліцейських автомобілів і використанні важкого озброєння.

Напад на поліцейських сталося в той день, коли співробітники правоохоронних органів жорстко розігнали два табори, в яких перебували прихильники колишнього Президента Єгипту Мохаммеда Морсі, убивши при цьому сотні людей. Протестувальники вимагали відновлення на посаді Президента країни Мурсі, вихідця з "Братів-мусульман".

З моменту повалення Мурсі були арештовані 22 тис. осіб, у тому числі лідери "Братів-мусульман".

Як очікується, остаточний вердикт обвинуваченим буде винесено 24 січня.

Влада Єгипту неодноразово піддавалася критиці за недавні масові смертні вироки, винесені здебільшого ісламістам. Раніше в цьому році суддя в південному місті Ель-Мінья засудив до смертної кари більш ніж 1 200 тис. чоловік за два випадки масових заворушень. Потім число смертних вироків було знижено до 200. Ці люди були засуджені до смерті за тим же причинам - за напади на поліцейські ділянки і вбивство співробітників поліції після розгону протестного табору.

Мохаммед Мурсі переміг у 2012 р. у другому турі президентських виборів. 3 липня 2013 р. він був зміщений з поста Президента Єгипту в результаті військового перевороту. Його насильницька відставка викликала масові заворушення, які були жорстоко придушені.

Нагадаємо, єгипетські прокурори вимагають страти екс-Президента Мурсі.