ua en ru

В Єгипті прокурори вимагають страти екс-Президента Мурсі

В ході судового процесу над відстороненим Президентом Єгипту Мохаммедом Мурсі прокурори вимагали для нього та інших лідерів "Братів-мусульман" страти.

В ході судового процесу над відстороненим Президентом Єгипту Мохаммедом Мурсі прокурори вимагали для нього та інших лідерів "Братів-мусульман" страти, передає Associated Press.

Повалений Президент і його сподвижники постали перед судом за звинуваченням у шпигунстві. Прокурор у заключному слові заявив, що Мурсі і його помічники передали секретні документи іранським розвідувальним службам. Також, за його словами, підсудні, в тому числі лідер "Братства" Мохаммед Баді та 34 інших, співпрацювали з угрупованнями бойовиків, у тому числі ХАМАС в Газі, щоб дестабілізувати Єгипет.

Мурсі був відсторонений від влади військовими на початку липня 2013 р. Після теракту в Єгипті, відповідальність на який була покладена на "Братів-мусульман", ця організація була заборонена, а сотні її членів засуджено, у тому числі засуджені до смерті. Очолив зміщення Мурсі зі свого поста командувач Збройними силами Абдель-Фаттах ас-Сісі був обраний Президентом Єгипту.