ua en ru

У Єгипті більше 70 людей загинули в результаті зіткнень демонстрантів з поліцією

У Єгипті в результаті зіткнень демонстрантів з поліцією, за останніми даними, загинули принаймні 74 людини. Раніше повідомлялось про 35 загиблих. Більше 2 тис. осіб постраждали, передає РБК з посиланням на Reuters.
Найбільше загиблих і поранених - у Каїрі, Олександрії та Суеці. У зв'язку з невгаваючою заворушеннями влада ухвалила рішення продовжити комендантську годину в цих містах з 16:00 до 08:00 за місцевим часом. У цей період знаходження на вулиці заборонено.
Нагадаємо, в Єгипті сьогодні вранці відновилися запеклі сутички між силами безпеки та учасниками масових акцій протесту. У Каїрі поліція стріляє по демонстрантах, які знову зібралися в центрі міста. Число загиблих і постраждалих в результаті нових масових хвилювань поки невідомо.
Напередодні Х.Мубарак виступив із зверненням до нації. Єгипетський лідер заявив про готовність проводити економічні та політичні реформи в країні і розпустив уряд. Передбачається, що члени нового кабінету міністрів будуть названі на сьогодні, 29 січня 2011 р.
Нагадаємо, з 25 січня 2011 р. в Єгипті проходять масштабні акції протесту з вимогою відставки 82-річного президента країни Х.Мубарака, який знаходиться на цій посаді вже близько 30 років. Х.Мубарак традиційно вважається союзником США в регіоні. Протестуючі незадоволені тим, що довгі роки його правління призвели до поширення в країні злиднів, безробіття та зростання цін на продовольство.