ua en ru

В.Джарти: Бізнес проекти з реалізації інвестицій ЄС в Крим можуть бути затверджені до 1 вересня

Голова Ради міністрів Автономної республіки Крим Василь Джарти стверджує, що інвестиції, які ЄС виділив в рамках угоди про реалізацію програми "Підтримка спільної ініціативи співробітництва в Криму" будуть направлені ​​на реалізацію конкретних, прибуткових проектів. Про це В.Джарти повідомив в інтерв'ю "5 каналу".
"Це реальні кошти (12 млн євро інвестицій ЄС)... це етап спільної роботи, який ми провели з представниками ЄС на території Криму. Питання не тільки в 12 млн євро, а в тому, що ми створили всі умови для залучення інвестицій... Євросоюз ухвалив, що Крим може бути майданчиком для залучення інвестицій з Європою ", - сказав В.Джарти.
За словами кримського прем'єр-міністра, бізнес плани, які сьогодні розроблені, "це той елеватор, який будемо будувати... і вкладення коштів у НПЗ... це бізнес-проекти, які мають техніко-економічне обгрунтування і мають свою прибутковість... проекти вже в стадії розробки і ми готові їх затвердити вже до 1 вересня".

Зазначимо, згідно з угодою про реалізацію програми "Підтримка спільної ініціативи співробітництва в Криму", Євросоюзпротягом найближчих чотирьох років направить 12 млн євро на розвиток Криму і Севастополя. Програма співробітництва, реалізація якої розпочнеться в поточному році, передбачає виділення 5 млн євро на розвиток туристичної сфери Криму, такої ж суми - на розвиток соціальних об'єктів автономії, і 2 млн євро - на залучення іноземних інвестицій в економіку Севастополя.