ua en ru

У Донецькій області затримані троє міліціонерів, які вимагали у жінки 16 тис. грн

В Артемівську Донецької області затримані троє працівників служби боротьби з незаконним обігом наркотиків (СБНОН), які вимагали у жінки 16 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Встановлено, що правоохоронці незаконно проникли до квартири місцевої жительки та провели незаконний обшук. Після чого стали вимагати у господарки гроші в розмірі 16 тис. грн за не притягнення її доньки до кримінальної відповідальності за зберігання наркотиків.

Того ж дня працівники СБНОН отримали від жінки гроші в сумі 700 дол. та 4 тис. грн.

"За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.162 (порушення недоторканності житла, вчинене службовою особою), ч.2 ст.189 (вимагання, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням свого службового становища) КК України. Трьом працівникам СБНОН пред'явлено повідомлення про підозру у скоєнні цих злочинів. Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю заплатити заставу, якою вони скористались. Розслідування проводить Артемівська міжрайонна прокуратура", - повідомив начальник слідчого управління прокуратури Донецької області Павло Вінда.

Читайте також: У Чернівецькій області в одному з райвідділів міліції жорстоко побили 19-річного хлопця