ua en ru

У Донецькій області навчальний рік розпочнеться 1 вересня при відсутності загрози життю дітей, - ОДА

У Донецькій області діти підуть до школи 1 вересня, тільки якщо їх життю нічого не буде загрожувати.

У Донецькій області діти підуть до школи 1 вересня, тільки якщо їх життю нічого не буде загрожувати. Про це заявила заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Тамара Лук'янчук, передає прес-служба ОДА.

Лук'янчук зазначила, що рішення про початок навчального будуть приймати місцеві органи влади спільно з батьківськими комітетами навчальних закладів. Вона підкреслила, що 1 вересня діти підуть у школу лише в тому випадку, якщо їх життю нічого не буде загрожувати.
На сьогодні, за інформацією міст і районів області, під час бойових дій ушкодження різного ступеня отримали 170 навчальних закладів: 43 дошкільних, 96 загальноосвітніх та 5 позашкільних навчальних закладів, 12 професійно-технічних навчальних закладів, 14 вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації.

Лук'янчук, повідомила, що 440 шкіл Донецької області перебувають у зоні бойових дій. Вони знаходяться в Донецьку, Макіївці, Харцизьку, Горлівці, Єнакієвому, Шахтарську, Торезі, Сніжному, Кіровському, Ждановці, Ясинуватій, а також Амвросіївському, Шахтарському та Ясинуватському районах.