ua en ru

У Донецькій області 26 населених пунктів знеструмлено через негоду і бойові дії

У Донецькій області станом на 12:00 10 червня відрізані від електропостачання 26 населених пунктів.

У Донецькій області за станом на 12:00 10 червня відрізані від електропостачання 26 населених пунктів. Про це йдеться в повідомленні "Донбаської паливно-енергетичної компанії" (ДПЕК).

Як повідомляється, 12 населених пунктів в Авдіївському, Шахтарському, Краснолиманському районах знеструмлено внаслідок складних погодних умов (гроза, зливові дощі, сильний вітер). У відновлювальних роботах задіяно 20 оперативно-виїзних і ремонтних бригад і 20 одиниць техніки ДТЕК Донецькобленерго.

У той же час, 14 населених пунктів знеструмлено через бойових дій у Слов'янському районі. Це села Андріївка, Червоноармійське, Карпівка, Тихоновка, Щурове, Брусовка, Караван, Закотное, Дмитировка, Степанівка, Маринівка, Латышево; селища Василівська пустка і Райгородок. Залишається без електропостачання велика частина р. Слов'янська, 11 лікарень та фельдшерсько-акушерських пункти, а також підкачуючі станції, що подають воду в житлові будинки.

У ДТЕК підкреслили, що в даний час відновити електропостачання у Слов'янському районі практично неможливо із-за ведення активних бойових дій.