ua en ru

У Донецькій обл. податкова міліція припинила діяльність угруповання, яке вивело за кордон 40 млн грн

Співробітниками податкової міліції Державної податкової служби України (ДПСУ) у Донецькій області припинено діяльність злочинного угруповання, яке протягом 2011-2012 рр. займалося конвертацією грошових коштів і незаконним виведенням валюти за кордон. Згідно бази даних митниці, загальний обсяг валюти, виведеної за кордон, склав більше 40 млн грн, повідомляє прес-служба ДПСУ в Донецькій області.

Організаторами угруповання стали два мешканці Донецька, які раніше до кримінальної відповідальності не притягувалися. Один з них здійснював безпосередній контроль над злочинною діяльністю, розподіляв функції між учасниками угруповання, а також займався розробкою схем ухилення від сплати податків, другий відповідав за зовнішньоекономічну діяльність. До угруповання входило ще шість чоловік.

На них, а також на декількох підставних громадян, які насправді знаходяться в місцях позбавлення волі, було зареєстровано більше 10 підприємств, які й складали загальну потужну схему для заниження об'єктів оподаткування.

Злочинне угруповання на замовлення суб'єктів підприємницької діяльності реального сектора економіки ввозила товарно-матеріальні цінності на територію України, де відбувалося оформлення їх з метою заниження митних платежів на фіктивних нерезидентів, зареєстрованих в офшорних зонах. Таким чином, занижувалася фактурна вартість товару, що дозволяло мінімізувати митні платежі на кордоні.

Читайте також: У Херсонській обл. міліція викрила злочинців, які здійснили фінансові операції на суму понад 120 млн грн