ua en ru

У Донецькій обл. на шахті "Північна" стався викид газу, смертельно травмовано 6 людей

У Донецькій області на шахті "Північна" (ДП "Макіїввугілля") стався викид газу, смертельно травмовано шестеро осіб.

У Донецькій області на шахті "Північна" (ДП "Макіїввугілля") стався викид газу, смертельно травмовано шестеро осіб. Про це повідомляє прес-служба Донецької обласної державної адміністрації (ОДА).

Викид газо-повітряної суміші стався в понеділок о 20:47. Під час аварії в шахті перебувало 88 осіб.

Шестеро гірників, за попередніми даними, смертельно травмовані. Ще п'ятеро шахтарів звернулися за допомогою в медпункт підприємства. Вони будуть доставлені в обласний опіковий центр та інші лікувальні установи.

Створена урядова комісія для розслідування причин аварії. Її очолив в.о. віце-прем'єр-міністра України Юрій Бойко, який у вівторок вранці вилітає до Донецька.

Зараз на шахті працюють відділення воєнізованої гірничо-рятувальної служби. На місце виїхав голова облдержадміністрації Андрій Шишацький.

Нагадаємо, 15 лютого у Свердловську Луганської обл.) на непрацюючій шахті "Кисілевська" (належить ВАТ "Ревсельхозсервис") на глибині 50 м, в результаті обвалення покрівлі загинув один чоловік.

У Донецькій обл. остання велика аварія на шахті сталася 16 грудня 2013 р., коли в шахті "Свято-Покровська" ТОВ "Техінновація" сталася пожежа, в результаті якого загинули чотири людини.