ua en ru

У Донецькій обл. міліція припинила роботу незаконної "копанки"

У Донецькій обл. міліція виявила і припинила роботу незаконної "копанки", з якої вже встигли добути 15 т вугільної гірничої маси. Про це повідомила прес-служба ГУ МВС України в Донецькій обл.

4 червня 2013 р. міліціонери в ході спільного рейду з працівниками облдержадміністрації та екологічної інспекції Донецької обл. виявили в покинутому кар'єрі "копанку", на якій велися активні підготовчі роботи для подальшої розробки вугільного пласта.

"Правоохоронці опитали робітників, які були на місці і займалися "розкопками". Працівники пояснили, що їх найняв незнайомий чоловік 35-40-річного віку. Його особу в даний час встановлюють оперативники", - йдеться в повідомленні.

Міліціонери вилучили гірничошахтне обладнання кустарного виробництва й добуту гірську масу (15 т) і вивезли на спеціальний промисловий майданчик. Вилучене майно буде перебувати там до рішення суду.

Поверхневі надбудови на місці робіт ліквідовані, а гирло розроблюваного шурфу засипано з метою припинення подальших "розкопок".

Як розповів заступник начальника спецвідділу УДСБЕЗ обласного главку Олександр Виборнов, даний факт був внесений до єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне виробництво за ч. 2 ст. 240 КК України (порушення правил охорони або використання надр).

Читайте також: У Луганській обл. припинено діяльність з незаконного видобутку кам'яного вугілля на території шахти "Вергелівська"