ua en ru

У Донецькій обл. через пожежу цистерн з пропан-бутаном було відселено 250 мешканців с. Леніно

У Донецькій області через пожежу цистерн з пропан-бутаном 250 мешканців с. Леніно відселено на протилежний бік села.

У Донецькій області через пожежу цистерн з пропан-бутаном 250 мешканців с. Леніно відселено на протилежний бік села. Про це повідомляє прес-служба ДержНС України (фото, відео).

Станом на 18:20, пожежа цистерн з пропан-бутаном в Донецькій області була ліквідована.

Станом на 15:00 в осередку пожежі на залізниці знаходиться 25 цистерн, з яких дві продовжують горіти. Згідно з повідомленням, 41 цистерна знято і відтягнута в безпечний район. У ліквідації пожежі задіяні 59 одиниць техніки і 326 чоловік особового складу, з них від ДержНС - 16 одиниць техніки та 62 людини особового складу, 6 пожежних і 4 відновлювальні поїзди "Укрзалізниці".

Фотогалерея: пожежа на залізниці в Донецькій області

Загроза хімічного отруєння газом пропан-бутан та продуктами його горіння для мешканців прилеглих сіл Леніно та Удачне, які розташовані відповідно на відстані 1 км і 4 км від осередку пожежі, відсутня. Для запобігання найменшої загрози населенню працівниками ДержНС України тимчасово відселено на протилежний бік села 250 мешканців Леніно. Таким чином, рятувальники максимально убезпечили мешканців сіл.

Станом на 13:30, 39 цистерн відчеплені і відведені в безпечний район. В осередку події перебуває 23 цистерни, з яких 3 горить. 15 одиниць техніки та 75 рятувальників, 3 пожежних і 2 відновлювальних потяги задіяні в ліквідації пожежі.

Станом на 13:00, 39 цистерн відчеплені і відведені в безпечний район. В осередку події перебуває 23 цистерни, з яких 7 горить і 2 вибухнули цистерни. У повідомленні Держнс зазначається, що рух залізничного транспорту організовано через р. Павлоград Дніпропетровської області.

Розсіювання газу відбувається шляхом розпилення води, пожежні місце розливу покривають повітряно-механічною піною.

Станом на 10:30, 41 цистерна знято і відведена в безпечний район. В осередку події знаходиться 21 цистерна, з яких 5 горить і 2 вибухнули цистерни.

Нагадаємо, вранці 2 лютого орієнтовно о 06:16 на залізничному перегоні "Удачне - Межова" Красноармійського району Донецької області під час проходження вантажного потягу з 62 цистернами з пропан-бутаном зійшла з рейок 21 цистерна.