ua en ru

У Донецькій обл. 10 тис. біженців отримали "продуктові ваучери"

Втекли від бойових дій в більш безпечні райони Донецької області 10 тис. осіб, отримали "продуктові ваучери" від гуманітарної організації - Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП).

Як повідомляє інформаційна служба Радіо ООН, кожен ваучер еквівалентний сумі 45 дол. За словами представника ЗПС Елізабет Бірс, отоварити ваучери можна в місцевих продуктових магазинах. Таким чином програма також сприятиме розвитку місцевого малого і середнього бізнесу.

Згідно з повідомленням, з початку вересня 2014 р. продовольчу допомогу від організації вже отримали 30 тис. жителів, що представляють найбільш соціально незахищені категорії населення. Всього ж в рамках своєї програми ЗПС планує протягом найближчих шести місяців забезпечити товарами "першої необхідності" близько 120 тис. осіб.

Як зазначила Бірс, значну допомогу з продовольством в Донецькій області надають партнери ЗПС, зокрема, гуманітарний штаб Ріната Ахметова. Представники міжнародної організації високо оцінили і безпосередньо саму програму продуктової допомоги Донбасу, яку починаючи з літа, реалізує штаб. За час існування проекту, жителям зони АТО "гуманітарними рейсами" було доставлено більше мільйона продуктових наборів.

У гуманітарному штабі наголосили, що продовольча допомога буде розширюватися. До кінця року населенню десятків міст і селищ Донецької та Луганської областей доставлять другий за рахунком мільйон продуктових наборів.