ua en ru

У Донецьку за добу загинули 3 мирних жителів, 5 отримали поранення, - мерія

У Донецьку за добу з 28 на 29 вересня загинули 3 мирних жителів, ще 5 отримали поранення.

У Донецьку за добу з 28 на 29 вересня загинули 3 мирних жителів, ще 5 отримали поранення. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міської ради.

В ніч з 28 на 29 вересня в Донецьку не вщухали звуки канонади.

"28 вересня в Донецьку загинуло три мирних жителя, ще 5 отримали поранення різного ступеня тяжкості", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, за минулу добу через обстріли в Куйбишевському і Київському районах були зафіксовані численні влучання снарядів у житлові будинки і адміністративні будівлі. Пошкоджені будинки №16 по вулиці Пугачова, №130 по вулиці Крупської, №№ 90, 90а, 92 і 99 по вул. 50 років України, №9 по вул. Єршова, №82 по вулиці Свободи, №138 і 138а по вулиці Стратонавтів, а також будівля Київської районної ради.

Прямі влучання осколків і снарядів стали причиною численних пошкоджень газорозподільного обладнання та трубопроводів у Київському та Куйбишевському районах.

"Станом на 10.00 обстановка в місті вкрай напружена. Звуки одиночних пострілів з важких знарядь і серії залпів чути в багатьох районах. Але, незважаючи на це, в штатному режимі працюють всі комунальні служби", - наголошується в повідомленні.

Також по мірі припинення бойових дій планується приступити до відновлювальних робіт у Київському та Куйбишевському районах. Тривають ремонтні роботи в Петровському районі. Кількість відключених від газопостачання абонентів тільки за останні два дні збільшилася вдвічі. Без газопостачання в Донецьку залишаються 17 багатоквартирних будинків, 574 будинки приватного сектору, всього 1865 абонентів та 27 підприємств.

Нагадаємо, в результаті обстрілу в ніч з 27 на 28 вересня в Донецьку серйозно пошкоджені будинки та інфраструктура міста.