ua en ru

У Донецьку в результаті артобстрілу за добу загинули 3 людей, 15 поранені, - мерія

У Донецьку в результаті артобстрілу за добу загинули 3 людей, 15 поранені.

У Донецьку в результаті артобстрілу за добу загинули 3 людей, 15 поранені. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Донецької міськради.

"За офіційними даними, в результаті артобстрілу міста в ніч з 28 на 29 липня загинула одна людина, вдень 29 липня - загинуло 2 людини та 15 отримали поранення різного ступеня тяжкості", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, станом на 17.30 обстановка в місті залишається напруженою.

"В результаті артобстрілу центру Донецька, який стався сьогодні в районі 12.20, внаслідок попадання снаряда і події після загоряння, вогнем були знищені два гаража розташованих по вул. Треньова 5б, в довколишніх будинках ударною хвилею вибило скла. Снарядами були пошкоджені три будинки по вул. Рози Люксембург. В будинках №75 та 77 пошкоджена покрівля, у будинку №73 - попадання в квартиру, в сусідніх будинках також пошкоджені склопакети. Інфраструктура парку культури і відпочинку ім. Щербакова під час артобстрілу не постраждала. Снаряди впали в міські ставки, не заподіявши шкоди", - повідомили в мерії.

Крім того, аварійними бригадами було відновлено електропостачання 4 трансформаторних постанций в Київському районі, які були знеструмлені сьогодні вранці. У 54 житлових будинки по вулицях Политбойцов, Поліграфічна, Собінова та проспекту Засядька подано електрика. Відновлено електропостачання мешканцям Куйбишевського районів, заводу "Точмаш", Донбаському виробничо-торговельного центру "КВК", Донецької залізниці. Крім того, ведуться роботи по ремонту мереж електропостачання в Петровському районі.

Рух тролейбусів по маршруту №2 і трамваїв №1 відновлено до залізничного вокзалу.

"Через пошкоджену інфраструктуру поїзди Укрзалізниці не можуть доїхати до залізничного вокзалу в Донецьку. Коли буде відновлено рух поїздів, у компанії не можуть прогнозувати, адже в регіоні проводять активні бойові дії. На деяких ділянках навіть не приступали до оцінки втрат із-за безперервного вогню", - йдеться у повідомленні.