ua en ru

У Донецьку в полоні у бойовиків знаходиться 680 українських військовослужбовців, - Центр обміну полонених

У Донецьку в полоні у бойовиків знаходиться 680 українських військовослужбовців.

У Донецьку в полоні у бойовиків знаходиться 680 українських військовослужбовців. Про це в ефірі інформаційної програми "Події" на телеканалі "Україна" повідомив генерал-полковник запасу, керівник Центру обміну полонених Володимир Рубан.

"680 осіб - це ті, хто сконцентрувався нині у районі Донецька з різних загонів. Це величезна кількість. І виникла проблема з харчуванням для такої кількості полонених, тому, дніпропетровці готують гуманітарні вантажі для того, щоб годувати наших полонених в полоні у Донецьку", - розповів Рубан.

За його словами, за час переговорів про затримання полонених вдалося досягти значних успіхів: "На сьогоднішній день полонених годують, забороняють до них підходити розлючених бойовиків. Їх утримують окремо. З ними проводять "профілактичні" бесіди, які проводять допити. Їх намагаються перевербувати на іншу сторону. Але стійкі - залишаються. У них задовільний зміст зараз у полоні".

Рубан також розповів, що близько 30 українських військовослужбовців, взятих в полон під Іловайськом, вже вдалося звільнити з полону.