ua en ru

У Донецьку згорів 31 бюлетень, - КВУ

У Донецьку згорів 31 бюлетень. Про це заявив керівник аналітичних програм Комітету виборців України (КВУ) Олександр Клюжев, повідомляє радіо "Свобода".

"Зафіксовані окремі інциденти, в тому числі й серйозні. В 41-му окрузі на одній з виборчих дільниць голова комісії заявила, що в неї зникли з особистої сумки ключі від сейфу, де вночі зберігалися виборчі бюлетені. Вирішили відкрити сейф за допомогою спеціальної пили, в результаті чого загорівся 31 виборчий бюлетень в одномандатному окрузі. По окремих комісіях не вистачає бюлетенів", - заявив Клюжев.

Водночас представники донецького Комітету виборців України фіксують масовий підвіз виборців на дільниці в 41 і 45 округах. Підвіз, за словами представника КВУ Олександра Клюжева, організувала місцева влада.

Донецький міський голова Олександр Лук'янченко це не підтверджує. Зокрема, він заявив: "Мені про це невідомо. Єдине, що мені відомо, це місто Моспіне. Навколо міста Моспіне в радіусі 5-6 кілометрів розташовані 12 селищ, там система сполучення між селами має автобусну мережу, ми щодня возимо школярів, і ці ж автобуси по графіку, ними завжди користуються мешканцями цих сіл. Всі виборчі дільниці зосереджені в місті Моспіне, куди йде підвезення". Моспіне - місто районного значення, яке підпорядковується Донецьку.

За словами Лук'янченка, суттєвих порушень у Донецьку не зафіксовано. Він додав, що в місті працює 70 іноземних спостерігачів.

Читайте також: Виборча кампанія у Донецькій обл. пройшла в неконкурентних умовах, - КВУ