ua en ru

У Донецьку міліція виявила і конфіскувала фальсифіковану горілку на суму 6 млн грн

Працівники УДСБЕЗ обласного главку міліції Донецької області виявили фальсифіковану горілку на суму понад 6 млн грн. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Понад 400 тисяч пляшок вилучили правоохоронці у трьох складських приміщеннях.

За словами заступника начальника відділу УДСБЕЗ Сергія Поганих, в середині серпня в міліцію звернулися мешканці р. Донецька і повідомили, що на одній з охоронюваних територій міста зберігається підроблена горілка у великій кількості. Правоохоронці виїхали на місце, вилучили підозрілу продукцію і відправили її на експертизу.

За підсумками експертизи встановлено, що зразки частково не відповідають встановленому ДЗОТу та є водно-спиртовою сумішшю. Марки акцизного збору України, наклеєні на пляшки, теж виявилися підробленими.

За даним фактом відкрито кримінальну справу за ч. 1 ст. 199 КК України (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут марок акцизного збору). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

В даний час ведуться заходи щодо встановлення осіб організаторів підпільного лікеро-горілчаного бізнесу.