ua en ru

У Донецьку 1 тис. дітей змушена ховатися в бомбосховищах, - ЮНІСЕФ

У Донецьку 1 тис. дітей змушена ховатися в бомбосховищах, - ЮНІСЕФ

У Донецьку понад 1000 дітей змушена ховатися в підземних бомбосховищах через військовий конфлікту. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЮНІСЕФ Україна.

"ЮНІСЕФ нагадує всім сторонам конфлікту, що дітей потрібно оберігати від насильства. Ми також закликаємо міжнародне співтовариство негайно надати необхідну допомогу цим дітям", - заявила голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс.

Також у повідомленні зазначається, що організація вже забезпечила близько 1100 дітей і дорослих, що живуть в бомбосховищах і підвалах, наборами предметів гігієни. Крім того, планується забезпечити зимовим одягом мінімум 10000 дітей, що знаходяться в окупованому Донбасі.

ЮНІСЕФ звертає увагу, що в грудні 2014 організація подала заявку на фінансування у розмірі 32,4 млн дол. для збільшення обсягів гуманітарної допомоги в зону конфлікту. На сьогодні для цих цілей вже виділено понад 10 млн дол.

Нагадаємо, 27 січня в Дніпропетровську єврокомісар передав біженцям з Донбасу 85 т гуманітарної допомоги, яка була доставлена 7 автотрейлерами і 3 вантажними літаками.