ua en ru

У ДНР заявили про готовність протягом 5 днів відвести війська за 30-кілометрову зону

У самопроголошеній "Донецької народній республіці" заявили про готовність протягом 5 днів відвести важке озброєння для створення 30-кілометрової буферної зони, згідно з мінським меморандумом.

У самопроголошеній "Донецької народній республіці" заявили про готовність протягом 5 днів відвести важке озброєння для створення 30-кілометрової буферної зони, згідно з мінським меморандумом. Про це сьогодні на брифінгу заявив прем'єр-міністр ДНР" Олександр Захарченко, передає прес-служба сепаратистів.

"З 9:00 сьогоднішнього дня між Україною і ДНР оголошено режим тиші. Якщо протягом 5 днів він не буде порушений жодною стороною, почнеться відведення військ за 30-ти кілометрову зону від місця їх дислокації станом на 11.10.2014 г., за участю спостерігачів від ОБСЄ", - заявив він.

Нагадаємо, у відповідності з підписаною в Мінську в ніч на 20 вересня меморандумом про припинення вогню, обидві сторони повинні були відвести засоби ураження калібром понад 100 мм на певні відстані, щоб створити 30-кілометрову зону розмежування.

3 жовтня в РНБО заявили, що сили АТО поки не відводять свої озброєння згідно з мінським меморандумом.

Вчора, 10 жовтня, в ДНР заявлявили про домовленості з Києвом по лінії розмежування, проте в РНБО спростували такі домовленості.

Зазначимо також, що 7 жовтня РНБО оголосила в зоні проведення антитерористичної операції з 18:00 "режим тиші".