ua en ru

У ДНР заявили, що Україна не пропонувала допомогу в порятунку гірників шахти ім. Засядька

У ДНР заявили, що Україна не пропонувала допомогу в порятунку гірників шахти ім. Засядька

У самопроголошеній "Донецької народній республіці" заявили, що Україна офіційно не пропонувала допомогу своїх рятувальників до ліквідації наслідків вибуху на шахті ім. Засядька в Донецьку. Про це заявив сьогодні віце-спікер Народної Ради ДНР" Денис Пушилин, передає "Донецьке агентство новин".

"Ніхто з української сторони на офіційному рівні не звертався до нас з пропозицією надіслати сюди українських рятувальників. Крім того, і зі свого боку ми не зверталися ні до України, ні до кого б то не було ще. Якщо нам дійсно вона знадобиться, то ми звернемося до Росії або до ЛНР", - заявив Пушилин.

Нагадаємо, раніше сьогодні український прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що представники ДНР не допустили до шахті українських рятувальників.

У свою чергу, Президент України Петро Порошенко вимагає допуску на місце трагедії українських рятувальників та правоохоронців.

Нагадаємо, сьогодні близько 5:20 на шахті ім. Засядька в Донецьку стався вибух метану. За даними ДонОДА, в цей момент у шахті перебувало 230 осіб. На даний момент офіційно підтверджено смерть одного шахтаря, доля ще 32 осіб невідома.