ua en ru

У ДНР зобов'язалися звільнити ще чотирьох спостерігачів від ОБСЄ

Самопроголошена Донецька народна республіка зобов'язується в найближчі дні звільнити чотирьох спостерігачів Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

Самопроголошена Донецька народна республіка зобов'язалась в найближчі дні звільнити чотирьох спостерігачів Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). Про на прес-конференції заявив прем'єр-міністр самопроголошеної Донецької народної республіки Олександр Бородай, повідомили РБК-Україна в прес-службі ДНР.

Сегодні, 27 червня, на Донбасі вже були звільнені 4 з 8 захоплених моніторингової місії спостерігачів в Україні Організації з безпеки і співробітництва в Європі. Головний офіс місії в Києві був поінформований про їх звільнення пізно ввечері в четвер. Звільнені спостерігачі, як наголошується, цілі та неушкоджені.

Голова ОБСЄ, Президент Швейцарії Дідьє Буркхальтер подякував за підтримку у звільненні чотирьох спостерігачів ОБСЄ і закликав звільнити інших чотирьох затриманих.

Нагадаємо, ввечері 18 червня моніторингова місія в Україні Організації з безпеки і співробітництва в Європі встановила контакт з вісьмома представниками місії, які числилися зниклими без вести на Донбасі. ОБСЄ встановила, що представники місії знаходяться в полоні.

4 представника місії ОБСЄ пропали в Донецькій області 26 травня 2014 р., ще 4 представника місії ОБСЄ пропали в Луганській області 29 травня 2014 р.

Служба безпеки України заявила, що 4 представників ОБСЄ в Луганській області викрали російські козаки.