ua en ru

У Дніпропетровській обл. в січні 2012 р. виробництво сталі виросло на 18,8%, - Вілкул

У Дніпропетровській обл. в січні 2012 р. зросло виробництво на підприємствах гірничо-металургійного комплексу. Про це заявив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Вілкул, передає прес-служба ДОДА.

"Розвиток металургійної галузі є одним з ключових складових Комплексної стратегії розвитку регіону. Він грунтується на модернізації обладнання, впровадженні енергозберігаючих технологій та дотриманні екологічних стандартів. Ефективна реалізація цих напрямів дозволила підприємствам гірничо-металургійного комплексу Дніпропетровщини на початок 2012 року досягти високих показників виробництва основних видів продукції", - сказав Вілкул.

Зокрема, у січні 2012 року в порівнянні з січнем 2011 року в гірничо-металургійному комплексі Дніпропетровської області отримані такі показники росту промислового виробництва:
- чавун - 16,5% (всеукраїнський показник склав 3%);
- сталь - 18,8% (всеукраїнський показник знизився на 2%);
- прокат та напівфабрикати - 18,1% (всеукраїнський показник знизився на 8%);
- руда залізна - 4,9% (всеукраїнський показник склав 2%);
- концентрат - 1,2% (всеукраїнський показник склав 1%);
- обкотиші - 28,1% (всеукраїнський показник досяг 15%);
- труби - 10,6% (всеукраїнський показник становить 1%).

Нагадаємо, старший економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Ільдар Газізуллін раніше заявляв, що у 2012 р. в Україні очікується уповільнення зростання промвиробництва до 4%.