ua en ru

У Дніпропетровській обл. в 2012 р. 60% від загальної площі посівів будуть засіяні зерновими

У Дніпропетровській області в 2012 р. 60% від загальної площі посівів будуть засіяні зерновими. Таке завдання поставив губернатор області Олександр Вілкул. Про це стало відомо під час науково-практичної конференції "Виробництво зерна в Дніпропетровській області в умовах 2012 року, резерви і перспективи", повідомляє кореспондент РБК-Україна з посиланням на прес-службу Дніпропетровської ОДА.

"У 2011 році завдяки спільним діям обласної влади і аграріїв області зібрано 3,5 млн тонн зерна. Такий урожай вдалося отримати як за рахунок підвищення врожайності, так і за рахунок оптимізації структури посівних площ. Тому на цей рік губернатор Олександр Вілкул поставив завдання засіяти зерновими культурами не менше 60% від загальної площі посівів", - сказав заступник губернатора Дніпропетровської області Олександр Любович під час науково-практичної конференції

Він уточнив, що для цього необхідно посіяти не менше 1,247 млн га зернових, а це на 127 тис. га більше, ніж торік. Площу посіву ярого ячменю необхідно розширити до 350 тис. га. Овочеві культури необхідно посіяти на площі 33 тис. га.

Нагадаємо, як заявило Мінагрополітики, в Україні в 2012 р. планується розширення посівних площ ярових зернових культур.