ua en ru

У Дніпропетровській обл. створено єдиний координаційний центр громадського порядку і спокою

Голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод сьогодні, 2 березня на прес-конференції заявив, що в Дніпропетровській обл. створюється єдиний координаційний центр громадського порядку та спокою.

Голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод сьогодні, 2 березня на прес-конференції заявив, що в Дніпропетровській обл. створюється єдиний координаційний центр громадського порядку та спокою. Про це передає коерспондент РБК-Україна.

Як повідомляється, до складу центру увійдуть керівництво МВС, СБУ, прокуратури Дніпропетровської області, представники влади, громадських організацій та політичних партій регіону.

"Ми повинні гарантувати безпеку і нормальні умови проживання для всіх мешканців Дніпропетровщини, тому головне завдання центру-забезпечити стабільне функціонування всіх систем життєзабезпечення в області. Для цього необхідно встановити контроль на всіх греблях, точках водозабору питної води, електростанціях, теплових станціях. Крім того, треба забезпечити контроль за запасами зерна і продовольства. Друге важливе питання - захист громадського правопорядку. В цей час можливі ризики силових дій і мародерства. Цього допустити не можна", - заявив голова облради.

Також Удод закликав всі політичні партії, всі громадські організації тимчасово ввести мораторій на політичні гасла і мітинги.