ua en ru

У Дніпропетровській обл. більше 55 тис. людей взяли участь в акції "Безсмертний полк"

У Дніпропетровській обл. у День Перемоги в рамках акції "Безсмертний полк" більше 55 тис. чоловік на чолі з віце-прем'єр-міністром України Олександром Вілкулом пройшли колоною з фотографіями своїх родичів-фронтовиків. Про це повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра.

У заході також взяли участь голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колесніков, голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод та народний депутат України Іван Ступак.

"У кожній родині є свої герої війни, що воювали проти німецько-фашистських загарбників, билися за свободу, мир і життя майбутніх поколінь. Для того щоб зберегти пам'ять про ветеранів Великої Вітчизняної війни заснована акція "Безсмертний полк". В її рамках створено спеціальний сайт nashpolk . dp.ua, на якому кожен бажаючий може розповісти про героя війни зі своєї сім'ї і розмістити його фотографії", - сказав Вілкул.

Зараз на сайті вже розміщено близько 7 тис. фотографій солдатів Великої Вітчизняної війни та акція триває.

"Цього року в рамках святкування 70-річчя Битви за Дніпро з тих фотографій, які розміщуються на сайті, будуть створені фотоекспозиції для бібліотек та шкільних музеїв області", - зазначив Вілкул.

Учасники акції "Безсмертний полк" пройшли урочистою колоною по Набережній Дніпропетровська.

Читайте також: У Кривому Розі святкування Дня Перемоги 41-й рік поспіль почалося першим в Україні - о 4:00 9 травня (фото)