ua en ru

У дніпропетровських лікарнях залишаються 10 постраждалих від вибухів, 1 з них у важкому стані, - МОЗ

У лікарнях за станом на 4 травня залишаються 10 постраждалих від вибухів у Дніпропетровську, що відбулися 27 квітня 2012 р. Як повідомляє Міністерство охорони здоров'я України, одна людина перебуває у важкому стані, одна - в стані середнього ступеня тяжкості. Серед госпіталізованих є одна дитина.

Нагадаємо, 27 квітня у Дніпропетровську прогриміли чотири вибухи, в результаті яких постраждала 31 людина. За даним фактом порушено кримінальну справу за статтею "теракт". На думку фахівців, безоболонкові вибухові пристрої, закладені в урни, мали хімічну основу і могли бути виготовлені непрофесіоналами. У зв'язку з цим за рішенням керівництва Дніпропетровської області в регіоні замінять бетонні урни на легкі металеві. Очікується, що до 10 травня 2012 р. буде розроблена регіональна програма встановлення камер відеоспостереження в місцях масового перебування людей.

Для підвищення безпеки жителів Києва і гостей міста під час травневих свят за дорученням голови київської міськдержадміністрації Олександра Попова з центральної частини міста прибрані всі бетонні урни для сміття. Комунальні служби встановили великогабаритні металеві баки і підготували поліетиленові пакети для збору сміття на час проведення масових заходів.