ua en ru

У Дніпропетровську в 2009 р. викиди шкідливих речовин у повітря знизились на 12% - до 106 т/рік.

У Дніпропетровську за 2009 рік обсяги шкідливих викидів в повітря скоротилися на 12,2% і нині складають близько 106 тисяч тон на рік у порівнянні з 2008 роком. Про це на прес-конференції повідомив заступник начальника управління з екології Дніпропетровської міської ради Іван Бондар, повідомляє прес-служба міськради.

"Окрім того, у цей же період на 137 млн куб. м зменшилися скиди промислових та побутових стічних вод. Такі зрушення пов'язані передусім з виконанням на підприємствах природоохоронних заходів. У минулому році промислові підприємства витратили на ці заходи понад 15 млн грн", - зазначив І.Бондар.
У міському бюджеті за рахунок міського фонду охорони навколишнього природного середовища цього року на природоохоронні заходи передбачено понад 10 млн грн.

За словами І.Бондаря, ці кошти плануються використати на заходи з поліпшення стану поверхневих вод, вирішення проблем підтоплень та зсувів, озеленення парків міста тощо.

У Дніпропетровську працюють близько 300 підприємств металургійної, коксохімічної, машинобудівної, металообробної, будівельної та інших галузей промисловості. На частку п'яти найбільших підприємств міста приходиться близько 91,7% від загального обсягу викидів шкідливих речовин в атмосферу. До цих підприємств належать Придніпровська ТЕС ВАТ "Дніпроенерго" - 59,5% від загальних викидів забруднюючих речовин в атмосферу, ВАТ "Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського" - 7,9%; ВАТ "Нижньодніпровський трубопрокатний завод" - 10,1%; ВАТ "Дніпрококс" - 1,2%; ВАТ "Дніпрошина" - 0,7%.