ua en ru

У Дніпропетровську з 3 січня 2012 р. почав роботу Обласний дозвільний центр

У Дніпропетровську з 3 січня 2012 р. почав роботу Обласний дозвільний центр, повідомляє прес-служба Дніпропетровської Облдержадміністрації.

На базі центру видаються документи дозвільного характеру 11 територіальних органів центральних органів виконавчої влади (ОблСЕС, Держгірпромнагляд, Держтехногенбезпека, Управління охорони навколишнього середовища, Держкомзем, ДАІ, Управління водного господарства, Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю, Інспекція карантину рослин, Державна установа Дніпровська лінійна санітарно-епідеміологічна станція на Придніпровській залізниці, Державна установа Нижньо-Дніпровська-Вузловська лінійна санітарно-епідеміологічна станція на Придніпровській залізниці).

Зараз у Центрі документи дозвільного характеру приймаються і видаються державними адміністраторами при взаємодії з представників 20 дозвільних органів місцевого і регіонального рівня, з яких: 9 - виконавчі органи міської ради та міські служби, 11 - територіальних підрозділів органів виконавчої влади.

Для роботи Обласного дозвільного центру за дорученням губернатора: збільшена штатна чисельність держадміністраторів центру з 4 до12 людей, введені додаткові дні для прийому та видачі дозволів Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Дніпропетровській області та Інспекції державного архітектурного-будівельного контролю у Дніпропетровській області, забезпечено роботу електронного документообігу та автоматизованого обміну даними між держадміністраторів та дозвільними органами (вхідні пакети документів, отримані державними адміністраторами від суб'єктів господарювання на оформлення дозволів, у той же день передаються в електронному вигляді на обробку у відповідні дозвільні органи).

Для підвищення ефективності роботи дозвільних центрів області за дорученням губернатора ще в жовтні 2010 р. у всіх дозвільних центрах встановлено спеціальне програмне забезпечення "Система моніторингу роботи дозвільних центрів районів і міст Дніпропетровської області та обліку дозвільних процедур".
Крім цього відкрита "гаряча лінія" в облдержадміністрації по телефону.

За результатами аналізу роботи державних адміністраторів дозвільних центрів у програмі електронного моніторингу встановлено, що в 2011 р. місцевими дозвільними центрами видано 15 тис. 656 документів, з яких 13 тис. 165 або 84,1% - достроково, а решта - з дотриманням термінів.

З 2010 р. за завданням Олександра Вілкула в усіх містах і районах Дніпропетровської області створено 35 дозвільних центрів, в яких працюють 53 державних адміністратора. У цих дозвільних центрах відповідно до чинного законодавства надаються 22 види дозволів в районах і 24 - в містах.
З травня 2011 р. у всіх дозвільних центрах міст і районів області організована видача всього переліку документів дозвільного характеру через державних адміністраторів, у тому числі з користування землею (в Кривому Розі і Дніпропетровську через "Земельні офіси").