ua en ru

У Дніпропетровську 200 водіїв трамваїв припинили страйк

Близько 200 співробітників КП "Дніпропетровський електротранспорт" розблокували в четвер увечері трамвайне депо і відновили рух по всіх маршрутах обласного центру після того, як казначейство розблоковувало рахунки підприємства і на картки робітників почали надходити борги із зарплати за жовтень. Про це повідомляє TVi.

Як розповіла на прес-конференції заступник голови профкому КП "Дніпропетровський електротранспорт" Олена Воліна, проблеми з виплатою зарплати пов'язані з тим, що підприємство фінансується Держказначейством за залишковим принципом.

"Ми фінансуємося за залишковим принципом і не відносимося до захищеної статті, а оскільки ситуація з наповненням бюджетів зараз не дуже хороша, то страждаємо і ми", - сказала вона.

Воліна зазначила, що виплата зарплати за жовтень не вирішить ситуацію в цілому, оскільки люди через відсутність коштів були змушені брати кредити і повинні повернути гроші з відсотками.

За словами представників КП, переговори з Держказначейством велися протягом декількох тижнів, також були відправлені листи з проханням розібратися в ситуації прем'єр-міністру Миколі Азарову та до Міністерства фінансів.

Загальний борг держбюджету перед підприємством становить 17 млн грн, з яких 5,3 млн грн - зарплата за жовтень і 5,7 млн грн - зарплата за листопад.

Держава винна підприємству ще 14 млн грн за пільгові перевезення пасажирів.

Водночас співробітники підприємства попередили, що якщо до кінця грудня вони не отримають зарплату за листопад, їх страйк буде продовжено.

Нагадаємо, в четвер о 5:00 ранку на маршрути Дніпропетровська не вийшов жоден трамвай. Рух відновився тільки в 16:30.