ua en ru

У Дніпродзержинську планують створити тепловий концерн

У Дніпродзержинську (Дніпропетровська обл.) планують створити тепловий концерн.
З такою пропозицією до міської влади Дніпродзержинська звернулася компанія ТОВ "Грін Енерго Технолоджі" (Київ), представник литовської корпорації з аналогічною назвою. Підприємство планують створити на базі КП "Дніпродзержинськтепломережі" (ДТЗ). Про це повідомили в прес-службі Дніпродзержинської міськради, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами директора "Грін Енерго Технолоджі" Дмитра Радіонова, компанія планує інвестувати в проект 90-110 млн грн. За його словами, проект окупиться за 5-6 років.
Проект концерну передбачає підвищити енергоефективність устаткування ДТЗ і скоротити рівень газової складової з 70 до 43%, використання для виробництва тепла альтернативного палива - біомаси широкого спектру - на рівні 10-15% у загальному обсязі палива, створення гідравлічної системи теплопостачання, децентралізацію опалення за рахунок споруди локальних котелень.
Реалізація проекту дозволить скоротити витрати газу, електроенергії та води на виробництво 1 Гкал тепла в 1,5-2 рази, як мінімум на рік "заморозити" тарифи на централізоване теплопостачання, відновити гаряче водопостачання лівобережного масиву.
Питання про створення концерну буде винесено на найближчу сесію Дніпродзержинської міськради.