ua en ru

У Детройті відкрився автосалон Detroit Motorshow 2013 (фото)

У Детройті сьогодні, 14 січня, відкрилася Міжнародна автомобільна виставка Detroit Motorshow 2013. Це найбільше у світі автомобільне шоу такого формату. Світові автовиробники представлять публіці найновіші напрацювання. Очікується, що на виставці буде представлено близько 60 новинок.

У Детройті сьогодні, 14 січня, відкрилася Міжнародна автомобільна виставка Detroit Motorshow 2013. Це найбільше у світі автомобільне шоу такого формату. Світові автовиробники представлять публіці найновіші напрацювання. Очікується, що на виставці буде представлено близько 60 новинок.

Одним з ключових дебютів виставки стало нове покоління легендарного спорткара Chevrolet Corvette. Це вже сьома інкарнація моделі, яка вперше з'явилася в 1953 році. Новинка оснащена 450-сильним мотором V8, з допомогою якого суперкар зможе розігнатися до першої "сотні" менш ніж за чотири секунди. У США Chevrolet Corvette Stingray надійде в продаж у третьому кварталі 2013 року. Chevrolet також представить у Детройті нові версії пікапів Silverado та Sierra. Новинки отримали агресивний дизайн, а також велику кількість комп'ютерних систем і комплексів пасивної безпеки.

На допрем'єрному показі у Детройті Mecedes-Benz офіційно представила седан CLA-Class. Презентація нової моделі відбудеться 15 січня на заході Mercedes Fashion Week в Берліні. Mercedes CLA позиціонується автовиробником в якості чотирьохдверного купе, а в його основу лягла платформа від хетчбека A-Class останнього покоління.

Читайте також: Найочікуваніші автомобільні опції 2013 р

Крім того, Chrysler провела прем'єру оновленої версії Jeep Cherokee. Модель отримала оновлений аеродинамічний обвіс, нові деталі інтер'єру. Лінійка силових агрегатів позашляховика поповнилася новим дизельним двигуном, який працюватиме в парі з восьмиступінчастим "автоматом" ZF, який вже встановлюється на інші моделі Chrysler. Оновлений Jeep Grand Cherokee 2014 модельного року легко відрізнити за новою головною оптикою, іншим переднім бампером з іншими секціями противотуманок, стільниками в решітці радіатора, зміненою кришкою багажника, заднім бампером і патрубками системи випуску, а також світлодіодними ліхтарями і колісними дисками нового дизайну.

Японці представили в Детройті новий Infiniti Q50. Новий Infiniti представляє з себе наступне покоління седана серії G. Зовні автомобіль отримав фірмову решітку радіатора, повністю нову передню і задню світлотехніку, інші бампери, а також вигнуту підвіконну лінію в зоні задніх кватирок - на зразок кросовера JX.

Lincoln показав концепт компактного кросовера МКС. В основу майбутньої новинки лягла платформа від Ford Kuga 2013 (Escape на північноамериканському ринку). При цьому кросовер Lincoln вийшов трохи довшим і ширшим донора - габаритна довжина Lincoln МКС Concept становить 4 550 мм, ширина - 1 932 мм, висота - 1 607 мм, довжина колісної бази дорівнює 2 712 мм. Таким чином, це буде найбільш компактний автомобіль за всю історію марки.

Також серед найбільш очікуваних прем'єр експерти відзначають концепт-кар BMW четвертої серії, анонс компанією Toyota концепту спортивного седана Furia. Очікується, що Ford і Honda продемонструють прототип спортивного міського кросовера, а також нового покоління моделі MDX дочірнього люксового бренду Acura. Італійська марка Maserati привезе в Детройт шосте покоління моделі Quattroporte, за допомогою якої фірма має намір конкурувати BMW 7 Series-і Mercedes-Benz S-Class.

Читайте також: Світовий автопром сподівається, що в 2013 р. американський попит компенсує падіння європейського ринку

Німецький автогігант Volkswagen покаже у Детройті прототип семимісного кросовера, про плани випуску якого стало відомо в жовтні 2012 року. Новинка буде призначена для ринку США і Росії.

Cadillac продемонструє гібридне купе ELR, яке являє собою виробничу версію показаного у Детройті у 2009 році концепту Converj. Новинка побудована на базі самого успішного на ринку США гібрид Chevrolet Volt.

У понеділок першими відвідувачами шоу стануть представники ЗМІ - на шоу акредитувалися понад 10 тис. журналістів. За традицією журі, представлене журналістами, що спеціалізуються на авторинку, назве кращий автомобіль року.

Нагадаємо, що на Детройтському автосалоні-2012 цей титул у класі легкових машин отримав Hyundai Elantra.

Читайте також: Продажі Volkswagen в 2012 р. зросли на 11,2% - до рекордного показника в 9,07 млн автомобілів

Перше шоу автомобілів у Детройті, де розташовані штаб-квартири американських автогігантів Chrysler, Ford і General Motors, відбулося в 1907 році, а з 1988 року воно отримало міжнародний статус.

Detroit Motorshow 2013 триватиме до 27 січня. З 14 по 19 січня виробники представлять свої новинки для потенційних покупців і автомобільної преси. Для всіх інших відвідувачів Міжнародний північноамериканський автосалон (NAIAS) 2013 буде працювати в період з 19 по 27 січня.