ua en ru

У Дарфурі в результаті масштабної перестрілки вбито сім миротворців, ще 17 поранені

У Дарфурі семеро військовослужбовців міжнародних миротворчих сил убиті та 17 поранені в результаті масштабної перестрілки з великою групою невідомих осіб 13 липня 2013 р., передає Reuters.

Інцидент стався біля населеного пункту Хор-Абеше в Південному Дарфурі, де несе службу танзанійський миротворчий контингент. У спільній заяві Африканського союзу і ООН згадано, що двоє постраждалих військовослужбовців - жіночої статі. Національність жертв не вказана.

Читайте також: Судан пригрозив Південному Судану економічними санкціями за надання підтримки повстанським групам

Міжнародне угруповання миротворчих сил UNAMID в Дарфурі було утворене в 2007 р. і є найбільшим діючим контингентом ООН. Сьогоднішній інцидент став найкривавішим з моменту заснування UNAMID за кількістю загиблих.

З початку міжетнічного збройного конфлікту в Дарфурі загинули близько 400 тис. осіб, більше 2,5 млн місцевих жителів були змушені покинути свої будинки, з них приблизно 300 тис. - вже в 2013 р. Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт Президента Судану Омара Хасана аль-Башира та кількох його помічників за звинуваченням у геноциді та військових злочинах в Дарфурі.