ua en ru

У Чикаго під час масових виступів проти проведення саміту НАТО заарештовано 45 демонстрантів

За даними поліції Чикаго, під час масових виступів були заарештовані 45 демонстрантів, четверо поліцейських поранені. Учасники акції протестують проти проведення саміту НАТО, який проходить у місті 20-21 травня 2012 р., повідомляє новинний канал ABCNews. Суперінтендент поліції Чикаго Геррі Маккарті напередодні ввечері повідомив, що один з поліцейських був поранений ножем. При цьому Маккарті звинуватив демонстрантів у провокаціях, непокорі законним вимогам поліції і прямому обмані журналістів. За словами представника поліції, деякі демонстранти нанесли на себе червону фарбу, щоб на фотографіях видати її за кров.

Деталей затримання та арештів оприлюднено не було. Повідомляється, що більша частина затримань сталася 20 травня після зіткнень поліції і демонстрантів близько конференц-центру, де проходить більша частина заходів саміту.

Нагадаємо, зараз у Чикаго з робочим візитом перебуває Президент України Віктор Янукович. Планується, що сьогодні він візьме участь у засіданні Північноатлантичної ради НАТО у форматі країн - контрибуторів Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані на рівні глав держав і урядів.