ua en ru

У Чернівцях скасували фестиваль Маланок, спонсором якого виступає фонд Фірташа

Благодійний фестиваль "Чернівецька Маланка - українській армії", проведення якого в Чернівцях було заплановане на 15 січня і спрямоване на підтримку українських військових у зоні АТО, вирішено в цьому році не проводити з метою забезпечення безпеки громадян. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Чернівецької міської ради.

"Виконуючи рішення позачергового засідання регіональної координаційної групи антитерористичного центру при УСБУ в Чернівецькій області з метою забезпечення безпеки громадян, народних колективів та гостей міста благодійний фестиваль "Чернівецька Маланка - українській армії" вирішено 15 січня цього року не проводити", - йдеться в повідомленні.

Місцеві ЗМІ зазначають, що різдвяні гуляння, які проходять в даний час і також підтримувані благодійним фондом Дмитра Фірташа Firtash Foundation, міська рада схвалила.

Нагадаємо, що фестиваль Маланок у Чернівцях уже кілька років проходить за фінансової підтримки благодійного фонду бізнесмена Дмитра Фірташа.

У фонді зазначили, що сам фестиваль Маланок вже став візитною карткою Чернівців і щороку приваблює туристів з Європи, охочих подивитися на барвисте дійство Буковини. Маланку-2015 планували відвідати посли Австрії, Німеччини, Швейцарії та інших країн, публічні вибачення яким принесли представники фонду Firtash Foundation.