ua en ru

В Чорнобильській зоні пожеж немає, - адміністрація зони відчуження

Причин для занепокоєння щодо ситуацiї iз займаннями в Чорнобильськiй зонi немає, заявляє керівник державного департаменту-адміністрації зони відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення Сергiй Вус, повідомляє радіо "Свобода".

«Не знаю, хто собі дозволив робити такі заяви і жартувати такими речами, але в зоні відчуження на сьогоднішній день нормальний і стабільний стан», - сказав С.Вус сьогодні на нараді у Київській обласній державній адміністрації щодо пожежної ситуації, коментуючи iнформацiю про пожежi в зонi вiдчуження.
За його словами, днями в Чорнобильськiй зонi було зафiксовано два загоряння, проте їх одразу локалiзували. Він додав, що створений оперативний штаб, який безпосередньо контролює ситуацiю в зонi вiдчуження, вiдбувається постiйне чергування на вишках, регулярно патрулює ситуацiю на територiї вертолiт, а також вдвiчi збiльшено виїзд технiки для патрулювання територiї та прокладення лiсових просiк.

Нагадаємо, вчора нардеп від НУ-НС, міністр з питань надзвичайних ситуацій опозиційного уряду Юрій Гримчак стверджував, що в Чорнобильській зоні відчуження днями виникли пожежі, що спричинили задимленість у Києві, Київській і Чернігівській обл.

В МНС цю інформацію спростували.