ua en ru

У Черкасах ліквідовано конвертаційний центр, обіг якого становив понад 300 млн грн на рік

У Черкасах працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України ліквідували організовану злочинну групу, учасники якої створили потужний конвертаційний центр, обіг якого становив понад 300 млн грн на рік. Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.
Встановлено, що зловмисники зареєстрували на підставних осіб ряд фіктивних суб'єктів підприємницької діяльності, реквізити, печатки і рахунки яких використовувалися для транзиту безготівкових коштів з метою їх подальшого незаконного переведення у готівку. За даними правоохоронців, щомісячно через "конверт" незаконно проходило близько 30 млн грн.
Під час проведення обшуків в офісі фінансових шахраїв та філії одного з банків, через касу якого видавалася готівка, вилучено оргтехніку, системи "банк-клієнт", фінансово-господарську та бухгалтерську документацію, печатки та інші речові докази.
Головним слідчим управлінням МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2, 3 ст.205 (фіктивне підприємництво) та ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.