ua en ru

В бюджет Харкова надійшло 11,4 млн грн податкової недоїмки від ТЕЦ-3

До бюджету Харкова надійшли кошти у розмірі 11 млн. 382 тис. грн від ЗАТ "ТЕЦ-3" як відшкодування збитків, понесених містом від недоплати підприємством податку на землю. Про це 10 березня на засіданні виконкому Харківської міськради повідомив Харківський міський голова Геннадій Кернес, передає прес-служба Харківської міськради.
"Це не вся сума, сьогодні обговорюється відшкодування ще понад 3 млн грн, а потім решти коштів збитків, понесених містом аж до передачі ТЕЦ-3 в комунальну власність. У загальній сумі місто отримає близько 17 млн грн", - зазначив Г.Кернес.
Він заявив, що робота з відшкодування понесених містом збитків і стягнення недоїмок до бюджету розпочато спільно з прокуратурою в 2008 р. Кошти, які вдалося отримати бюджету в рамках цієї роботи, обчислюються десятками мільйонів. "Ці кошти будуть спрямовані на соціально-економічний розвиток міста, в першу чергу - на соціальний захист населення", - підкреслив міський голова Харкова.
Цілісний майновий комплекс ТЕЦ-3, що виробляє близько 40% теплової енергії в Харківському регіоні, був переданий в оренду на 10 років ЗАТ "Теплоелектроцентраль-3" в квітні 2001 р. Як показала перевірка, оцінка землі, на якій знаходилося орендоване майно, не проводилася , відповідно розмір податку на землю обчислювався необгрунтовано. У січні 2010 р. виконком Харківської міськради затвердив акти про визначення збитків, завданих ЗАТ "ТЕЦ-3" Харкову. Вищий господарський суд України у вересні 2010 р. ухвалив стягнути з приватної структури, в оренді якої знаходиться ТЕЦ-3, 11,3 млн грн. Рішенням Господарського суду Харківської області від 18 жовтня 2010 р., яке 15 лютого 2011 підтвердив Харківський апеляційний господарський суд, цілісний майновий комплекс "ТЕЦ-3" витребуваний у колишнього орендаря і перейшов у комунальну власність Харкова.