ua en ru

В Брюсселі завтра відбудеться зустріч "Україна-ЄС" з питань співпраці в енергетичній сфері, - Міненерговугілля

В Брюсселі (Бельгія) 22 березня 2012 р. відбудеться зустріч "Україна-ЄС" з питань співпраці в енергетичній сфері. Про це повідомили в прес-службі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України (Міненерговугілля), передає прес-служба відомства.

З української сторони у зустрічі візьмуть участь представники Міненерговугілля України, МЗС України, з боку ЄС - представники Генерального директорату з питань енергетики Єврокомісії.

У програмі зустрічі передбачена презентація "Роль України на енергетичному ринку Європи, питання адаптації українського законодавства до норм Європейського Союзу"; обговорення модернізації і менеджмента української ГТС, включаючи підтримку від ЄС і МФО; цілей оновленої енергетичної стратегії України і планованої дорожньої карти, включаючи досягнення до 1 січня 2012 р. в реалізації положень договору про Енергетичне співтовариство; прогресу у стрес-тестах ЄС і європейській підтримці підвищення ядерної безпеки українських АЕС.

Запланована зустріч міністра енергетики і вугільної промисловості України Юрія Бойка з єврокомісаром з питань енергетики Гюнтером Оттінгером, під час якої відбудеться підписання шостого звіту виконання меморандуму між Україною та ЄС про порозуміння щодо співробітництва в енергетичній галузі протягом 2011 р.

Планується також зустріч Юрія Бойка з членом ЄК з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефаном Фюле.

Нагадаємо, наприкінці лютого в Єврокомісії заявили, що українська ГТС буде залишатися важливим шляхом поставки природного газу в Євросоюз і на весь континент.