ua en ru

У Британії онлайн продажі бейсбольних біт і поліцейських кийків виросли більш ніж на 5000%

Продажі бейсбольних біт в британському підрозділі інтернет-магазину Amazon за останню добу збільшилися за окремими лотами до 5149%. У списку найбільш затребуваних товарів до 110-го пункту піднявся телескопічний поліцейський кийок, який раніше обіймав 5622-й рядок. Реальні розміри продажів компанія Amazon поки не озвучує, вона також утримується від коментарів з цього приводу.

Більше 1 млн британців через соціальну мережу Facebook домовилися про участь у суботнику, щоб прибрати наслідки погромів. При цьому дата суботника поки невідома - потрібно, щоб спочатку припинилися заворушення.

У поліції Лондона заявляють, що кількість поліцейських у столиці потроєна, і що 10 серпня 2011 р. поліцейські одержали у своє розпорядження водомети і право на застосування травматичної зброї, тому незабаром ситуація повинна нормалізуватися. Зазначимо, тим фактом, що безліч поліцейських були стягнуті в Лондон, негайно скористалися погромники в інших містах Великобританії.

Нагадаємо, що 6 серпня поточного року у віддаленому районі Лондона Тоттенхем почалися масові заворушення. Їх учасники, переважно представники етнічних меншин, виступили проти надмірної жорстокості поліції, виявленої при затриманні ймовірного наркоторговця. Обурені жителі лондонських передмість почали палити автомобілі і громити магазини. 7 серпня заворушення поширилися на ряд інших районів Лондона, а також на інші міста країни, у тому числі Манчестер, Бірмінгем, Ліверпуль і Ноттінгем. За весь час заворушень у Великобританії були затримані 1 тис. 209 осіб, не менше 30 постраждали. Крім того, в Бірмінгемі, захищаючи свою власність від мародерів, загинули три людини - 21-літній Джахан Харун, 30-літній Алі Шахзад і 31-літній Абдул Мусавир. Вони були задавлені автомобілем.

Вчора суд в Манчестері засудив двох учасників масових заворушень до 10 і 16 тижнів тюремного ув'язнення. У поліції вердикт суду назвали "першим з багатьох".