ua en ru

В БПП заслуховують потенційних кандидатів на посади в уряді

Депутати "Блоку Петра Порошенко" (БПП) вже заслухали Павла Розенка (кандидат на посаду міністра соціальної політики, який працював першим заступником міністра соціальної політики у 2005 р.) і Юрія Стеця, народного депутата, екс-продюсера "5-го каналу", який претендує на пост створюваного в уряді Міністерства інформації. Стець пообіцяв колегам найближчим часом оприлюднити концепцію цього міністерства, повідомляє джерело, близьке до фракції.

Сьогодні також має виступити перед депутатами і Володимир Демчишин - голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, який претендує на посаду міністра палива та енергетики. Досвід роботи в сфері енергетики у Демчишина - 3 місяці. До НКРЭКУ він працював інвестиційним банкіром у компанії нинішньої голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої.

Раніше експерти критикували НКРЭКУ за повільність у прийнятті рішень щодо закупівлі вугілля для ТЕС і попереджали про можливі віялові відключення електроенергії.

Крім цього депутати мають намір заслухати Айвараса Абрамовичуса (кандидат з Литви на пост глави Міністерства економіки), Олександра Квіташвілі (претендує на посаду міністра охорони здоров'я), Сергія Квіта (кандидат на пост глави Міносвіти), Наталія Яресько (кандидат на пост глави Мінфіну), Геннадій Зубко (кандидат на посаду першого віце-прем'єра).

Голосування за кандидатів у члени уряду заплановано у Верховній Раді на вівторок.