ua en ru

У "Борисполі" з початку зимової навігації буде відкрито понад 20 нових авіанапрямків – до країн Європи та Азії

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" з початку зимової навігації 2013 р. - з 27 жовтня - починає обслуговування нових авіаперевізників та відкриває понад 20 нових авіасполучень до країн Європи та Азії. Про це повідомила прес-служба аеропорта.

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" з початку зимової навігації 2013 р. - з 27 жовтня - починає обслуговування нових авіаперевізників та відкриває понад 20 нових авіасполучень до країн Європи та Азії. Про це повідомила прес-служба аеропорта.

Повідомляється, що 16 січня 2014 року з аеропорту "Бориспіль" буде здійснено перший рейс авіаперевізника міжнародного сполучення Emirates.

З першого дня зимової навігації з «Борисполя» почала виконувати щоденні регулярні рейси швейцарська авіакомпанія Swiss International Airlines за маршрутом Цюрих-Київ-Цюрих. З 12 листопада авіакомпанія "Татарстан" здійснить свій перший рейс Казань-Київ-Казань.

З 1 грудня аеропорт обслуговуватиме рейс за маршрутом Київ - Салоніки нової авіакомпанії Ellin Air. Авіакомпанія "МАУ" планує відкрити з листопада регулярний рейс на Ташкент , а з грудня - на Бангкок та Софію. Також "Бориспіль" почне обслуговувати регулярні рейси авіаперевізників Meridiana fly за напрямками Неаполь та Верона, з лютого - Austrian Airlines здійснюватиме рейси до Інсбрука.

Нові чартерні рейси відкриє з головного аеропорту країни авіакомпанія UTair. З листопада - до іспанської Гран-Канарії, з січня - до Зальцбургу в Австрії та Греноблю у Франції.

З початку листопада авіакомпанія "Ямал" планує виконувати рейси за маршрутом Київ - Нижнєвартовськ (щовівторка та щоп'ятниці) та Київ - Москва - Нижнєвартовськ (щосереди та щосуботи). З грудня авіакомпанія New Livingston Spa буде здійснювати регулярні польоти італійського міста Ріміні.

Наразі керівництво аеропорту "Бориспіль" веде переговори відносно розширення програм польотів в аеропорт з понад 50 авіакомпаній світу.

Нагадаємо, що зараз всі міжнародні авіакомпанії обслуговуються у термінальному комплексі D.

Зараз з п'яти терміналів аеропорту на виліт та приліт пасажирів функціонують три. Термінал B, з якого раніше літали міжнародні рейси, тепер здійснює перевезення в межах країни, термінал A, з якого літали внутрішні рейси і VIP-термінал C - віддані під офіси авіаперевізників. З терміналу D здійснюються рейси іноземних авіакомпаній і знаходиться VIP-зона. Найближчим часом з терміналу F будуть літати лоукости (рейси бюджетних авіакомпаній).

Наприкінці вересня 2012 року Кабінет міністрів України прийняв постанову, згідно з яким міжнародний аеропорт "Бориспіль" може бути передано в концесію.

Державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" розташоване за 29 км на південний схід від Києва та 6 км на південний захід від Борисполя. Аеропорт створений в травні 1959 р. і займає територію площею 943 га Підприємство має дві злітно-посадочні смуги: одну - довжиною 4 тис. м і шириною 60 м, другу - довжиною 3,5 тис. м і шириною 63 м. На території аеропорту розташовані чотири пасажирські термінали, поштово-вантажний комплекс і близько 200 виробничих, адміністративних та допоміжних будівель і споруд.

Чистий прибуток "Борисполя" за 9 місяців 2013 р. зменшився в 4 рази - до 94,7 млн грн