ua en ru

В.Богуслаєв вважає, що об'єднання з російським авіапромом можливо на умові викупу, а не обміну акціями.

Об'єднання з російським авіапромом можливо лише на основі скупки акцій зацікавленою стороною, обмін пакетами цінних паперів у даному випадку неприпустимий. Про це заявив журналістам голова ради директорів ВАТ "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мотор Січ" - єдине машинобудівне підприємство в Україні, чиї акції є на IPO. Якщо росіяни хотіли б об'єднатися з нами, вони могли б викупити 11% наших акцій, що знаходяться у вільному продажі на торгах, - за ринковою ціною", - вважає В.Богуслаєв.

"Вони нам говорять - давайте обміняємося. Ринок цивілізований не припускає бартеру, так із сусідами можна домовлятися - ти мені сіль, я тобі хліб. Якщо їм цікаві ми, хай куплять акції, ми ці гроші спрямуємо на технічне переозброєння. А один "портфель" з акціями міняти на інший портфель - це дитячий лепет", - заявив голова ради директорів "Мотор Січ".

За його словами, у бесідах із Президентом України Віктором Януковичем і прем'єр-міністром України Миколою Азаровим він постійно підкреслює той факт, що росіяни повинні придбати акції підприємства, якщо хочуть мати з ним спільний бізнес, але контроль над спільним підприємством повинен неодмінно залишатися за урядом України.

Нагадаємо, російська Об'єднана авіабудівна корпорація (ОАК) і український концерн "Антонов" в квітні ц.р. домовилися про створення управляючої компанії.

Єдина компанія розширюватиме спільне виробництво і постачання в експлуатацію літака Ан-148 та його модифікацій, вироблятиме літаки сімейства Ан-124 і літаки сімейства Ан-140, розроблятиме і проводитиме спільну маркетингову політику, як на внутрішніх ринках, так і в світі.